Training politieke debatvaardigheden

Training

Politieke Debatvaardigheden

Voor wie is deze training?

Als raadslid is debatteren een cruciale vaardigheid om goed onder de knie te hebben. Helder argumenteren, scherp weerleggen, omgaan met kritische vragen en overtuigend presenteren; allemaal essentieel om uit te kunnen blinken tijdens een debat. Onze Debatexperts hebben wereldwijd deelgenomen aan internationale debattoernooien en weten daarom precies wat er nodig is om een debat naar je hand te zetten.

Leerdoelen

Wat ga je leren?

Het programma van de training

Stap 1 - De beginselen van een goede speech

We trappen de training af met de basisvaardigheden die nodig zijn voor een goede speech. Denk hierbij aan het structureren van je verhaal en het vermogen om een verhaal te vertellen dat tot de verbeelding spreekt.

Stap 3 - Scherp weerleggen

Een debat kent altijd voor- en tegenstanders. Daarom moet je als raadslid niet alleen een goed verhaal kunnen vertellen maar ook kunnen reageren op het verhaal van de ander. Tijdens de training leer je hoe je de argumenten van de ander kritisch kunt bevragen en hoe je vervolgens je kritiek zo effectief mogelijk kunt verwoorden.

Stap 2 - Effectief argumenteren

Vervolgens leer je hoe je aan de hand van een aantal standaard vragen je voorbereidingstijd efficient kan indelen en je argumenten goed kunt onderbouwen.

Stap 3 - Scherp weerleggen

Een debat kent altijd voor- en tegenstanders. Daarom moet je als raadslid niet alleen een goed verhaal kunnen vertellen maar ook kunnen reageren op het verhaal van de ander. Tijdens de training leer je hoe je de argumenten van de ander kritisch kunt bevragen en hoe je vervolgens je kritiek zo effectief mogelijk kunt verwoorden.

Stap 4 - Interrupties plaatsen en beantwoorden

Hoe kun je jouw vraag zo bondig en effectief mogelijk verwoorden? Welke technieken zijn er om ervoor te zorgen dat je kritische vragen helder kunt beantwoorden? Ook deze vragen zullen gedurende de training de revue passeren.

Trainers met ervaring op het hoogste niveau

Al onze trainers hebben een achtergrond als wedstrijddebater. Deze ervaring zorgt ervoor dat ze in staat zijn om snel te schakelen, mee te denken en alle theorie op relevante lokale voorbeelden toe te passen.

Devin van den Berg

Drievoudig Nederlands Kampioen Debatteren

Linsey Keur

Finalist NK Debatteren

Jeroen Heun

Voormalig beste spreker van Europa

Elisa van der Jagt - Zondervan

Expert Politiek, Diversiteit en Inclusiviteit

1

Leren door te doen

Je volgt een training omdat je overtuigender wilt worden, niet omdat je alle theorie over overtuigingskracht wil kunnen navertellen. Daarom ga je tijdens deze training heel veel oefenen. Want alleen door zelf aan de slag te gaan leer je hoe je de inzichten van de training in de praktijk kunt toepassen
2

Praktijkgericht

Door middel van relevante cases en herkenbare voorbeeleden zorgen we ervoor dat de training altjid aansluit bij jouw dagelijkse praktijk. Op deze manier weet je zeker dat je alles wat je leert ook buiten de trainingscontext kunt toepassen
3

Leren in een veilige omgeving

Inzicht krijgen in je eigen sterktes en zwaktes is cruciaal om een zelfverzekerde en overtuigende spreker te worden. Daarom staat het creëren van een veilige omgeving waarin je fouten durft te maken en kritisch naar jezelf durft te kijken centraal bij iedere training.

Testimonials

Heb je een vraag? Laat het ons weten!

Bel ons

Wij zijn te bereiken via:
(071) 207 0010

Mail ons

Is het makkelijk om te mailen?
info@debatexpert.nl

Vraag offerte aan voor deze training

Vul het formulier hieronder in om direct een offerte aan te vragen

Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat

Bel Ons

Op werkdagen zijn we te bereiken via:

Mail ons

Is het makkelijker om te mailen?

Stuur een appje

Contact via Whatsapp?