Training Overtuigend Presenteren

Training

Overtuigend Presenteren

Deze training is voor professionals die:

Presenteren is geen trucje. Dat is ook waarom alle goede sprekers een eigen en herkenbare stijl hebben. In deze training presentatievaardigheden gaan we samen op zoek naar de presentatiestijl die het beste bij jou past. Aan de hand van wetenschappelijke theorieën en praktische tips kom jij erachter hoe je de meest overtuigende versie van jezelf kunt worden. Weten welke stijl bij jou past is echter niet genoeg. Presentatievaardigheden train je alleen door het te doen. Daarom ga je tijdens deze training heel veel presenteren zodat je zeker weet dat je alle opgedane kennis ook daadwerkelijk in de praktijk kunt toepassen.

Leerdoelen

Tijdens de training leer je hoe je:

Het programma van de training

Stap 1 - Een heldere structuur

Wanneer je weet wat je wil vertellen en in welke volgorde je dat wil doen, wordt het presenteren van je boodschap direct een stuk eenvoudiger. Maar welke structuur sluit het best aan bij jouw context en doelgroep? en hoe zorg je dat de structuur de inhoud niet in de weg zit? Vragen als deze staan centraal aan het begin van de training.

Stap 3 - Een overtuigend inhoudelijk verhaal

Natuurlijk is het leuk als je verhaal goed klinkt, maar uiteindelijk is een gepolijst verhaal zonder inhoud weinig waard. Daarom helpen we om je inhoud zó te verwoorden dat het aanslaat bij je publiek, zonder dat je oppervlakkig wordt. In onze filosofie staat de inhoud uiteindeljk altijd centraal. 

Stap 2 - Een pakkende introductie

Uiteraard zorgt een goede introductie ervoor dat je publiek vanaf het begin geboeid luistert naar je verhaal. Maar nog belangrijker, het geeft jou als spreker houvast en zorgt ervoor dat je met vertrouwen de rest van je verhaal kan vertellen. Daarom geven bespreken we verschillende manier om een speech zo goed mogelijk te openen.

Stap 3 - Scherp weerleggen

Een debat kent altijd voor- en tegenstanders. Daarom moet je als raadslid niet alleen een goed verhaal kunnen vertellen maar ook kunnen reageren op het verhaal van de ander. Tijdens de training leer je hoe je de argumenten van de ander kritisch kunt bevragen en hoe je vervolgens je kritiek zo effectief mogelijk kunt verwoorden.

Stap 4 - Improviseren kun je leren

Wanneer je weet hoe je een goed verhaal kunt houden wordt het ook makkelijker om te improviseren. Voeg hier nog een aantal technieken aan toe die je helpen om snel te blijven denken terwijl je voor de groep staat en je bent in staat om je presentatie ter plekken aan te passen aan de behoefte van de groep.

Trainers met ervaring op het hoogste niveau

Al onze trainers hebben een achtergrond als wedstrijddebater. Deze ervaring zorgt ervoor dat ze in staat zijn om snel te schakelen, mee te denken en alle theorie toe te passen op voorbeelden die aansluiten bij jouw werkpraktijk. 

Devin van den Berg

Drievoudig Nederlands Kampioen Debatteren

Linsey Keur

Finalist NK Debatteren

Jeroen Heun

Voormalig beste spreker van Europa

Elisa van der Jagt - Zondervan

Expert Politiek, Diversiteit en Inclusiviteit

1

Leren door te doen

Je volgt een training omdat je overtuigender wilt worden, niet omdat je alle theorie over overtuigingskracht wil kunnen navertellen. Daarom ga je tijdens deze training heel veel oefenen. Want alleen door zelf aan de slag te gaan leer je hoe je de inzichten van de training in de praktijk kunt toepassen
2

Praktijkgericht

Door middel van relevante cases en herkenbare voorbeeleden zorgen we ervoor dat de training altjid aansluit bij jouw dagelijkse praktijk. Op deze manier weet je zeker dat je alles wat je leert ook buiten de trainingscontext kunt toepassen
3

Leren in een veilige omgeving

Inzicht krijgen in je eigen sterktes en zwaktes is cruciaal om een zelfverzekerde en overtuigende spreker te worden. Daarom staat het creëren van een veilige omgeving waarin je fouten durft te maken en kritisch naar jezelf durft te kijken centraal bij iedere training.

Testimonials

Heb je een vraag? Laat het ons weten!

Bel ons

Wij zijn te bereiken via:
(071) 207 0010

Mail ons

Is het makkelijk om te mailen?
info@debatexpert.nl

Vraag offerte aan voor deze training

Vul het formulier hieronder in om direct een offerte aan te vragen

Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat

Bel Ons

Op werkdagen zijn we te bereiken via:

Mail ons

Is het makkelijker om te mailen?

Stuur een appje

Contact via Whatsapp?