Training Analytische Vaardigheden

Training

Analytische Vaardigheden

Deze training is voor professionals die:

Waarom werken aan je analytische vaardigheden?

Door te werken aan je analytische vaardigheden leer je sneller en kritischer denken. Het wordt makkelijker om je gedachten te structureren, je kunt sneller informatie opnemen, je bent in staat helder te argumenteren en anderen kritisch te ondervragen. Vaardigheden die cruciaal zijn voor iedere professional. Mensen die analytisch sterk zijn, worden binnen teams vaak gewaardeerd vanwege hun vermogen om overzicht te houden, prioriteiten te stellen en complexe informatie voor iedereen begrijpelijk te maken. Het goede nieuws is dat analytische vaardigheden geen talent zijn, maar een vaardigheid waar je aan kunt werken. Aan de hand van theorie gerichte oefeningen leer je bij deze leergang de verschillende facetten van analytische vaardigheden beter begrijpen en toepassen. Tussen de verschillende sessies krijg je concrete oefeningen mee die je tijdens je werk kunt doen om ook buiten de sessies om aan je analytische vaardigheden te blijven werken.

De basis van argumentatie

Overzicht scheppen en prioriteren

Analyse voor gevorderden

Train je kritische blik

Het RAS framework

Een van de redenen waarom veel mensen het lastig vinden om zelfstandig aan hun analytische vaardigheden te werken is omdat het niet één vaardigheid is. Het is een overkoepelende term voor tientallen sub vaardigheden. Denk aan vaardigheden als hoofd- en bijzaken scheiden en het maken een heldere probleemanalyse, maar ook kritisch luisteren en scherp doorvragen. Om te zorgen dat je niet verstrikt raakt in een wirwar van concepten, hebben wij het RAS framework ontwikkeld. Ons framework helpt je om tijdens de leergang alle subvaardigheden in perspectief te plaatsen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je meer leert tijdens de sessies, maar het helpt je ook om na de leergang jezelf te blijven ontwikkelen.

Trainers met ervaring op het hoogste niveau

Al onze trainers hebben een achtergrond als wedstrijddebater. Deze ervaring zorgt ervoor dat ze in staat zijn om snel te schakelen, mee te denken en alle theorie toe te passen op voorbeelden die aansluiten bij jouw werkpraktijk. 

Devin van den Berg

Drievoudig Nederlands Kampioen Debatteren

Linsey Keur

Finalist NK Debatteren

Jeroen Heun

Voormalig beste spreker van Europa

Elisa van der Jagt - Zondervan

Expert Politiek, Diversiteit en Inclusiviteit

1

Leren door te doen

Je volgt een training omdat je overtuigender wilt worden, niet omdat je alle theorie over overtuigingskracht wil kunnen navertellen. Daarom ga je tijdens deze training heel veel oefenen. Want alleen door zelf aan de slag te gaan leer je hoe je de inzichten van de training in de praktijk kunt toepassen
2

Praktijkgericht

Door middel van relevante cases en herkenbare voorbeeleden zorgen we ervoor dat de training altjid aansluit bij jouw dagelijkse praktijk. Op deze manier weet je zeker dat je alles wat je leert ook buiten de trainingscontext kunt toepassen
3

Leren in een veilige omgeving

Inzicht krijgen in je eigen sterktes en zwaktes is cruciaal om een zelfverzekerde en overtuigende spreker te worden. Daarom staat het creëren van een veilige omgeving waarin je fouten durft te maken en kritisch naar jezelf durft te kijken centraal bij iedere training.

Testimonials

Heb je een vraag? Laat het ons weten!

Bel ons

Wij zijn te bereiken via:
(071) 207 0010

Mail ons

Is het makkelijk om te mailen?
info@debatexpert.nl.

Vraag offerte aan voor deze training

Vul het formulier hieronder in om direct een offerte aan te vragen

Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat

Bel Ons

Op werkdagen zijn we te bereiken via:

Mail ons

Is het makkelijker om te mailen?

Stuur een appje

Contact via Whatsapp?